Хамакът е класика за летните дни, той е моят начин да се отпусна, да направя почивката си по-приятна и да постигна едно своеобразно откъсване от околния свят. Да си легнеш в хамака е забавно, просто и лесно. Понякога си лежа и гледам нанякъде към околностите, понякога чета, а друг път люлея детето си, гушкаме се и се смеем. Роднините ми и приятелите ми също използват моят хамак, разпънат послушно в двора ни на село, хамакът е чудесен приятел на семейството. Носим го с нас на морето и в планината, защото знаем, че да си легнеш в хамака е свръх удоволствие.

 

Когато легна в хамака се отпускам мигновено, миг покой, чудесно е да си над земята, в люлка, във въздуха. В хамака може да се забавляваш, да отмаряш или просто да не правиш нищо специално, а ей така да си лежиш.

 

Предлагаме ви хамак тип бразилски, който е достатъчно голям, за да легнат в него двама човека, но дори и да легнете сам, ще се чувствате толкова комфортно! Материята е чист памук, цветовете се разнообразни и жизнени, качеството е отлично. Хамаците, които ви предлагаме са просто чудесни!

 

Къде може да ползвате хамака?

Между две дървета на разстояние около 3 метра едно от друго.

В градината

На двора

На село

На къмпинг

На излет

В планината

На морето

Когато сте на почивка

На тераса или балкон и дори в затворено помещение, ако закрепите здраво подходящите куки за стената или ако се снабдите със специална стойка.

 

Как закрепям хамака?

Това е лесно, но все пак е добре да вържете хамака здраво. Макар да няма страшно, защото дори и да не го вържете толкова добре, ще се строполите, но не от високо.

Един вариант е да вържете хамака, така че да можете да седнете в него като в стол, напряко, на късата част. Така ще ви е удобен при ставане и сядане.

Друг вариант е при връзване на хамака да го опънете, така че да е почти изпънат. По този начин като си легнете в него ще сте по-високо над земята.

Всъщност можете да вържете хамака както намерите за добре и да му се наслаждавате, като експериментирате и намерите най-добрия за Вас вариант.

 

Нормалното разстояние за опъване на хамака е 3-3,5 метра. Това разстояние зависи и от конкретния модел на хамака. Ако разстоянието е по-голямо, можете да направите халки от въже, за да го компенсирате. Ако пък трябва да опънете хамака на по-късо разстояние, тогава можете с въжетата на самия хамак и ухото на хамака да обгърнете дървото и да закрепите хамака сам за себе си с карабинери.

 

Хамакът е чудесен, когато е добре закрепен. Ако ползвате карабинери за закрепването на хамака, то тогава можете да вържете въжета около стволовете на двете дървета, като халки от въже, така че халките от въже да се закрепят на здрав клон и да не могат да се свличат надолу по ствола. Когато връзвате въжето, направете добър, здрав възел, защото въжените халки могат да не се свалят от дървото, а да останат там за следващо ползване. Двата карабинера с достатъчно голямо ухо (Ф10 или Ф12) слагате на ушите на хамака и после закачате хамака с карабинерите за въжените халки. Когато го сваляте, откачате карабинерите от въжето, въжето си остава на дървото, а карабинерите си стоят да висят на ухото на хамака. Така сваляте хамака бързо и лесно, при дъжд или ако трябва бързо да си тръгнете. При ползването на хамака, от тежестта възлите на въжето често се затягат много и е почти невъзможно да се отвържат. С карабинерите преодолявате този проблем.

Проверявайте периодично въжетата дали не са се износили, за да не тупнете на земята.

Закрепване на хамака в дома или на терасата

При желание да закрепите хамака в дома си или на терасата, моля попитайте ни за повече информация.

 

Десет-единадесет причини да имате хамак и да подарите хамак

1. Хамакът е чудесно забавление за деца и възрастни.

2. Хамакът е най-добрият подарък, който можете да направите:

          - за себе си,

          - за вашето семейството,

          - за вашите приятели,

          - за вашите колеги.

 

Той ще донесе на всеки безкрайно удоволствие, радост и само положителни емоции.

 

3. Сдобиете ли се с хамак, непременно ще искате да го използвате.

4. Ако обичате да спите на открито, ще ви предпази от насекоми и змии. Няма нужда да спите в палатка или да се тревожите, за това какво може да ви полази.

5. Бразилският хамак, който ви предлагаме, е подходящ за двама човека и тъй като е по-голям, дори ще ви предпази от комари през нощта като се захлупи над Вас като пашкул.

6. Бразилският хамак е удобен и лек за транспортиране, той е компактен, побира се в платнената си торба и тежи 1,5 кг. Той е изработен от 100% памук. Няма дървени пръчки. Напълно сгъваем.

7. Хамакът е удобна люлка и легло.

8.  Хамакът е незаменим спътник на туриста.

9. Хамакът е просто, но гениално откритие. Той е винаги актуален, използването му започва още преди хиляди години, а и до днес е актуален и остава на мода.

10. С хамака ще внесете малко екзотика в почивката си, нещо по-различно.

11. СВЕТЪТ Е ЕДИН ГОЛЯМ ХАМАК, а хамакът – твоят малък свят. НАСЛАДИ МУ СЕ.

Често задавани въпроси

 

1. Колко време ще мога да ползвам закупения хамак?

Според нас хамакът ще ви служи вярно минимум 3 години и повече.

 

2. Мога ли да пера хамака и ще издържат ли цветовете/материята?

Ние ви препоръчваме, след като си закупите хамака, да го изперете в перална машина на 30 градуса само с вода без препарати, за да го освежте. Можете да сложите няколко капки етерично масло в отделението за ароматизатор. Цветовете на хамаците, които предлагаме, са устойчиви и при пране на 30 градуса ще останат каквито са. Памучната материя отначало може леко да се свие, но незначително, а при първото ползване, възстановява отново размерите си. Ако хамакът ви е твърде замърсен от ползване, можете да го изперете в перална машина на 30 градуса само с вода без препарати. *За усилените модели Капитан Кук и Пърпъл Рейн трябва преди пране да свалите металните усилващи халки от ушите на хамака.

 

3. Карабинери и въже/лента включени ли са с покупката на хамака?

Не, карабинерите и въжето или лентите трябва да закупите отделно от хамака. Хамакът идва при вас в платнена торбичка, но крепежните елементи се закупуват отделно.

 

Предупреждения

1. Бъдете много внимателни при работата с карабинерите, внимавайте да не се прещипете защото е много болезнено. Карабинерите са строителни крепежни елементи и към тях трябва да се подхожда като към такива.

 

2. Падането от хамак не е рядкост и може да бъде много неприятно. Мислете за това какво има под хамака, за да знаете върху какво ще паднете. Проверявайте често въжетата или лентите дали не са изхабени.

 

3. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРОВЕРЯВАЙТЕ дали добре сте закрепили хамака с въжетата и лентите и карабинерите. ПРЕДИ ДА СЕДНЕТЕ В ХАМАКА, опънете силно лентата или въжето, да се уверите дали правилно и здраво сте ги поставили. Проверката става с внимателно първо сядане в хамака.